Folkeuniversitetets foredrag

ANGST HOS BØRN OG UNGE
Fredericia Bibliotek, 3. sal
Mandag 26. oktober kl. 19.00 | 80 kr.
Angst er en af de hyppigst forekommende psykiske lidelser i barndommen. Det anslås at ca. én ud af syv børn og unge på et tidspunkt opfylder kriterierne for en psykiatrisk angstdiagnose. Men hvad er angst for noget? Hvordan ser det ud hos børn og unge, hvornår bliver det et problem, som kræver behandling, og hvordan kan angstlidelser behandles?
Silke Stjerneklar, ph.d. i psykologi ved Århus Universitet, giver til dette foredrag et indblik i adskillelsen mellem normal og behandlingskrævende angst, de hyppigst diagnosticerede angstlidelser og deres fremtræden samt kognitivt adfærdsterapeutiske behandlingsmetoder.
Arrangeret af Lillebælt Folkeuniversitet.
Køb billet

TEMADAG OM MARTIN A. HANSEN OG SKOLEN

AFLYST – afholdes ikke på grund af den aktuelle Corona-situation.

Strib Sognegård, Strib Landevej 1
Lørdag 14. november kl. 10.00 |
Martin A. Hansen (1909-1955) er hovedsageligt kendt som forfatter, der med sine romaner, noveller og essays blev en toneangivende stemme i efterkrigstidens danske litteratur- og kulturdebat. Mindre kendt er hans mangeårige virke som lærer, der ved flere lejligheder gav anledning til at diskutere skolens praksis og opgave.
I Strib Sognegård kredser temadagen om Martin A. Hansen og skolen og byder på tre foredrag. Ole Juul, formand for Landsforeningen Martin A. Hansen, indleder med foredraget: ”Degnen fra Sandø”. Jørgen Jørgensen taler om ”Martin A. Hansen om skole, udvikling og dannelse” og Jens-Peter Noes Olesen om ”Skolen og dannelsens forunderlige mulighed”.
Dagen slutter kl. 16.30. Billetpris inkluderer 3 x foredrag, 2 x kaffe og frokost.
Arrangeret af Landsforeningen Martin A. Hansen i samarbejde med Lillebælt Folkeuniversitet.

———————————————————————————————————

Logo for Folkeuniversitetet

Lillebælt Folkeuniversitet har til formål at planlægge og gennemføre folkeuniversitetsundervisning og dermed udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater i Fredericia og Middelfart. Sekretariatet findes på Fredericia Bibliotek.